Home » Skiën

Skiën

Op loopafstand van de appartementen ligt de skicarrousel Winterberg. Dit grootste skigebied van het Sauerland heeft 11 stoeltjesliften, 13 sleepliften en 3 transportbanden. De meeste afdalingen zijn redelijk kort maar wel altijd goed onderhouden. Door de hoge ligging (630-820 m.) zijn de piste’s vrij sneeuwzeker. Het skigebied is, afhankelijk van het weer, geopend van half december tot de tweede helft van maart. In 2013 waren de piste’s zelfs tot 14 april geopend.

skiën in winterberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skicarroucel Winterberg is dagelijks geopend van 9.00 h. tot 16.30 h. Op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn er van 18.30 h. tot 22.00 h. 14 pistes verlicht. Voor avondskiën in Winterberg worden aparte skipassen verkocht. Tijdens het avondskiën zijn de liften en de pistes tamelijk rustig. Er zijn ook enkele skihutten geopend waar men voor een heerlijke versnapering langs kan gaan.

In de directe omgeving zijn nog enkele skigebieden. Altastenberg ligt op 3 km. afstand en het Postwiese skigebied in Neuastenberg ligt op 4 km. afstand van de vakantiewoningen. Dat zijn ook nog redelijke skigebieden waar u met een meerdaagse skipas van Winterberg (+3 dagen) gebruik van mag maken.