Home » Uitstapjes

Uitstapjes

Het Sauerland is een groot berggebied met bossen. Veel mensen komen er om hun wintersportvakantie te vieren of om heerlijk van de natuur te genieten. Motorrijders, wandelaars, mountainbikers en gezinnen met kinderen zijn er altijd met grote getale.

In Winterberg zelf is altijd wel iets te beleven. In het centrum is het altijd gezellig druk bij de winkels en restaurants. Bezichtigingen zijn mogelijk bij de skischans, bobsleebaan en panoramabrug. Een klimbos, zomerrodelbaan, eurobungee, tubingbaan, midgetgolfbaan en een themawandelpad zijn allemaal dicht bij onze vakantieappartementen aanwezig.

Fort Fun in Sauerland

Voor een mooie wandeling kunt u dicht bij de deur al beginnen. De Rothaarsteig loopt dicht langs de vakantieappartementen en het bruggen en ravijnenpad begint in het centrum van Winterberg. Ook ligt er dicht bij de huisjes een startpunt voor diverse mountainbikeroute’s.

Op een paar kilometer afstand staat de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de Kahler Asten. De berg biedt prachtig uitzicht en het riviertje de Lenne (Lennequelle) ontspringt hier. Ook de Ruhr en de Renau ontspringen in Winterberg.

Leuke stadjes om te bezichtigen zijn naast Winterberg zelf o.a. Korbach, Willingen, Brilon, Hallenberg en Marburg.

In het Sauerland zijn ook veel Stuwmeren. Op enkele van deze meren, zoals de Biggesee, Diemelsee, Hennesee en Sorpesee, kunnen rondvaarten worden gemaakt.

Verder zijn er in Neuastenberg een overdekte kartbaan en een wintersportmuseum. In Niedersfeld zijn een buitenkartbaan en de Hennebachsee waar gevist kan worden.

In het Sauerland zijn een excursie aan de Warnsteiner brouwerij, een bezoek aan Fort Fun en de berggoudsmid in Schmallenberg-Nordenau echte aanraders. Ook mogen we de druipsteengrotten in Attendorn zeker niet vergeten!